Reportage månadsmöte januari 2020

Alingsås natur och djurliv.

Den 14 januari startade Aktiva Seniorer återigen sin verksamhet efter helguppehållet. 75 friska seniorer trotsade det blöta januarivädret för att träffa varandra igen och samtidigt få lära sig om naturpärlorna i Alingsåstrakten. Föreläsare och fotograf var Mats Andersson, med rötterna djupt i Stora Mellbys bördiga mylla. Bilderna hade fångats inom hela Alingsås kommun inkluderat de flesta sjöar. Bil vandringskängor, kanot och flygplan hade utnyttjats. Hela året hade dessutom täckts in. Fantastiska bilder på allt från sork till kungsörn och de flesta djur däremellan.

Visningen startade upp med en mycket fin demonstration av att allt som kan gå fel, även gör det, “Murphys law”. Med tålamod och uppfinningsrikedom kom presentationen dock igång och seniorerna fick en fantastisk presentation av bygd och naturliv alldeles runt knuten.

Efter kaffe och lottdragning påmindes församlingen om i första hand årsmötet den 11 februari samt om boule och mingel.

Text och bild
Lars Andersson